Categorieën
Bedrijfsdienst

Wat u moet weten over boekhouden

Boekhouder Breda

 

 

 

 

Bijhouden van jaar-, halfjaar-, kwartier- of kwartaalboeken. De boekhouding zal het opstellen en indienen van boekhoudkundige verslagen omvatten. Er zullen veranderingen zijn, maar die moeten ten minste een redelijke mate van invloed hebben op uw boekwinst, zodat u aanpassingen in uw bedrijfsplan kunt aanbrengen. Wij bevelen maandelijkse bedrijven aan.

Orderque als onderdeel van uw maandelijkse rekeningen. Het gaat allemaal om het heronderhandelen van contracten. Het betekent dat u aan uw bank moet kunnen aantonen dat u van plan bent hen elke maand op tijd te betalen door uw contract te herschikken. Dat betekent dat u veel details moet invullen over hoe en wanneer betalingen aan uw leveranciers moeten worden gedaan. Wij raden u aan slechts één leverancier te hebben, zodat de mogelijkheden van verrekeningen die u worden aangerekend, niet zo gemakkelijk zijn als ze zouden kunnen of moeten zijn.

Houd een spreadsheet bij. Op uw kredietkaart staat wat u hebt gekocht, bijvoorbeeld mobiele telefoons, computers, meubels. De bank weet hoe die schulden worden afgelost. Als u een kredietkaart aanvraagt, laat u de bank uw kredietwaardigheid controleren en kan uw kredietwaardigheid dalen, maar dat betekent niet dat u geen kredietkaart kunt krijgen. Het gebruik van meerdere creditcards kan riskant zijn. Persoonlijke leningen zijn vaste kosten, terwijl een creditcard variabele kosten zijn. Als u te veel betaalt, zijn er maatregelen die u kunt nemen om uw maandelijkse aflossingen te verlagen.

Houd belastinggegevens bij. Door al uw bonnetjes op één plaats te bewaren, kunt u analyseren hoeveel inkomsten u hebt gemaakt. Een bedrijfshuis heeft vele jaren nodig om uw bonnetjes te onderzoeken. Als u een jaarlijkse kwitantie mist, kan dit mogelijk kostbare gevolgen hebben. Mensen met een oudere bedrijfsadministratie kunnen het waarschijnlijk wel aan, maar het is nu tijd om ervoor te zorgen dat de uwe up-to-date zijn.

Houd bij waar de belastingbetalingen vandaan komen. Dat kan een dossierkast zijn, een kaartenbak, een brievenmap of een enveloppe. Misschien schrijft u elke maand een cheque uit aan uw boekhouder, maar hij en uw boekhouder zullen geen gegevens bijhouden van betalingen die buiten de normale cyclus van 12 maanden zijn gedaan. U wilt niet dat u er later achter komt dat u te veel belasting hebt betaald.

Bevestig de marktwaarde van uw aandelen, beleggingsfondsen en alle andere beleggingen. U kunt één cheque uitschrijven, maar u moet een systeem hebben om de aandelenkoers te bevestigen. De enige tapes die ik ken zijn notities achterin ordners.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.