Categorieën
Bedrijfsdienst

Tuin Ontwerp

Hovenier Helmond

 

 

 

 

 

De eerste taak van elke tuinman is het maken van het ontwerp voor de tuin. Dit omvat het afronden van het ontwerp, en het bestellen van de materialen, planten, en andere inhoud die nodig is om het ontwerp en het landschapsplan tot bloei te laten komen. Vervolgens moet de hovenier ervoor zorgen dat de tuin ook na de eerste fase van de aanleg blijft bestaan. Dit lijkt misschien een alledaagse noodzaak, maar in feite is een goede tuin er een die een leven lang meegaat. Waarom is dat zo?

Water

Het voortbestaan van elke tuin of landschap is voortdurend afhankelijk van de kwaliteit van de watervoorziening. Er moet zo lang mogelijk voor worden gezorgd dat de vegetatie water in de juiste hoeveelheden ontvangt, en niet te lijden heeft onder tekorten.

Bodem

De kwaliteit van de grond, en daarmee de potentiële groei van de tuin, hangt in hoge mate af van de kwaliteit van de grond. Het gebruik van ongeschikte grond kan gemakkelijk schade toebrengen aan de hele tuin.

Klimaat

Het klimaat heeft een directe invloed op de kwaliteit van de tuin. Gebieden die vorstgevoelig zijn, zijn meestal slecht geschikt voor de groei. De planten die de meeste oogst opleveren, moeten worden geteeld in gebieden waar de grond vorstvrij is. Ook de eventuele struiken en bomen moeten goed tegen de vorst worden beschermd.

Bodemsamenstelling

De kwaliteit van de bodem hangt af van zijn samenstelling. Organische stof, zand, slib en klei zijn de vier hoofdbestanddelen van de bodem. De kwaliteit van de bodem hangt sterk af van de planten die erin zullen worden geteeld.

Met een perfect stuk grond kun je bijna alles verbouwen. Dit soort tuin staat meestal bekend als een biologische tuin. De bodem is even belangrijk voor de groei als de planten die er groeien. Vaak kan een slechte bodemconditie die resulteert in een dorre of te droge grond, worden gecorrigeerd door de toevoeging van compost. Naarmate de kwaliteit van de grond verbetert, hoeven de planten minder water te krijgen.

Ontwerp

Het ontwerp van de tuin is het belangrijkste element van tuinieren. Velen laten na om bij hun eerste ontwerpen rekening te houden met het tuinontwerp.

Tuinieren is een hobby die mensen uit alle lagen van de bevolking aanspreekt. Zij die in stedelijke gebieden wonen, stellen zich een tuin voor die op een park lijkt, met bankjes rondom en mensen die genieten van een rondgang langs planten. Mensen die op het platteland wonen, halen hun inspiratie uit het land, met bloemen die in langgerekte rijen groeien, die doen denken aan Zealandia of palmbomen. Het ontwerp hoeft niet symmetrisch te zijn, maar functionaliteit kan zo belangrijk zijn. Een doorgang tussen de planten, gevolgd door een waterpartij, een zithoek en een moestuin, is alles wat de tuinier nodig heeft.

De eerste taak van de tuinman is in een langetermijnplan samen te vatten welke elementen hij in de tuin wil opnemen. Zodra dit is gebeurd, wordt de tuinman verantwoordelijk voor elk aspect van de tuin. Hij beslist welke soort planten gebruikt zullen worden, waar ze zullen staan, hun grootte en kleur.

Wanneer planten voor de tuin worden gekozen, moeten zij worden gekozen vanwege hun voordelen voor de tuinier en niet vanwege de kleuren van de bloesems. De kleuren van de bloemen zijn zeer belangrijk voor de tuinier, en het kiezen van tegengestelde kleuren kan het algemene effect van de tuin ruïneren. De kleuren van de planten moeten dezelfde zijn, zodat ze harmonieus opgaan in de tuin. De prachtige kleuren van de planten zullen aan de tuin worden toegevoegd door de belangrijkste attractie van allemaal – hun prachtige bloemen.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.