Categorieën
Bedrijfsdienst

opname Records

Zowel vandaag als in de afgelopen decennia is het ophalen van herinneringen een vrij populaire hobby geworden. Mensen halen graag herinneringen op over oude avonturen, dierbare herinneringen, missen ze zijn of haar oude school?

Hoewel het een goede hobby is, kan het aan beide kanten saai zijn, de muziek die gespeeld wordt en de herinneringen tussen je oren. Als je een plaat niet bewaart en keer op keer afspeelt, is het aanstekelijk gebonk en kun je er misschien om lachen, aan de andere kant moet hij worden opgeborgen in catalogi, platen, albums of de vuilnisbak. De moderne CD spelers van vandaag de dag zijn vaak nogal stoffige apparaten, dus waarom zou je kiezen voor de plaat als je het hele nummer of slechts een gedeelte ervan, op je pc of een telefoon kunt afspelen en toch volop kunt genieten van de ervaring van het nagenieten?

Bij afspeeldiensten wordt vaak alleen zeer zorgvuldig geselecteerde muziek afgespeeld. U luistert dus alleen naar een zeer geselecteerde groep liedjes terwijl de afspeeldienst in principe alleen de partij afspeelt die u van plan bent af te spelen. Zowel de muziek als alle achtergronden zijn voor u beschikbaar om uit te kiezen. Het kan zijn dat u, met meer interesse en motivatie dan anderen, liever een vergoeding betaalt om de hele CD te laten maken en opnemen voor uw plezier voor veel, veel minder, een beperkt aantal liedjes hebt waarvan de kans groter is dat ze zijn wat u van begin tot eind wilt spelen.

En als je gegevens oud worden is het zeer productief om ze te bewaren. Denk er eens over na. Als u een oude plaat koopt omdat u alleen de vroegste nummers wilt spelen, is het nog steeds mogelijk om de later opgenomen nummers af te spelen – in veel gevallen kunnen er gedeelten, delen of vocale tracks ontbreken. Heel vaak wil je er helemaal niet naar luisteren, of hoop je dat een bepaald nummer terugkomt. Niettemin, als de plaat minstens drie jaar oud is, is hij nog degelijk, en rendabel. Als de plaat ouder is dan dat, is hij misschien nog wat waard en met moderne mastering arrangementen zou je kunnen ontdekken dat de “goede oude tijd” van toen je het nummer voor het eerst hoorde, niet onbelangrijk is.

Toen opnamestudio’s albums creëerden als een bedrijfsmodel, werden de platen gewoonlijk afzonderlijk opgenomen en gemasterd, door elk individu, zonder zich zorgen te maken over toekomstige licentieproblemen. Dus als je vandaag twee platen zou kopen, waarvan elk van de twee nummers was opgenomen door deze of gene zangeres, zou je geen instrument hebben, maar slechts een enkele kant met twee nummers. Dit is jarenlang zo geweest en gebeurt nu nog steeds.

Maar vandaag keren de opnamen terug naar studio’s waar de ambachtslieden en technici hun brood verdienen. Alle opnamen worden nu gemaakt met compact disc-recorders en het volstaat dan ook te zeggen dat de studiotijd met dit soort machines ronduit kort kan zijn, zelfs bij meersporenopnamen. Vandaag de dag vormt de enkele carrière van een opnamesessie dus een nalatenschap voor toekomstige generaties.

We hebben net de eerste tracks van een nieuw album onder ons dak hier in Rotterdam.

 

LEES MEER : 

Platenwinkel Rotterdam 

LP winkel Rotterdam

Game shop 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.