Categorie├źn
Uncategorized

Hoe vind je sprekers voor je volgende evenement?

Gastspreker

Je zult allerlei manieren vinden om aan sprekers te komen voor je volgende evenement, maar waarom begin je niet met de meest voor de hand liggende: ga er gewoon zelf een paar zoeken. Hoewel je niet te breed wilt gaan in je zoektocht, is het verrassend eenvoudig om een handvol potentiële sprekers op te sporen. Begin met het bepalen van een duidelijk doel en missie voor uw volgende conferentie of bijeenkomst. Bedenk wat u wilt bereiken op dit evenement en bedenk dan wie u kan helpen dat doel te bereiken. Zodra u dat doel voor ogen hebt, kunt u op zoek gaan naar sprekers die goed passen bij uw evenement en uw organisatie.

Onderzoek vervolgens de verschillende soorten sprekers waar uw evenement naar op zoek zou kunnen zijn. Als u een conferentie of een reeks workshops organiseert, kunt u op zoek gaan naar experts, CEO's of leiders. Je kunt ook op zoek gaan naar presentatoren die een goede staat van dienst hebben in het aanspreken van een groot publiek. Als u een fondsenwerving organiseert, kunt u op zoek gaan naar sprekers die ervaring hebben met het werven van fondsen voor goede doelen. Als je begint, is het vooral nuttig om te kijken naar algemene onderwerpen of expertisegebieden die relevant zijn voor je evenement. Je kunt ook kijken naar data en locaties van eerdere evenementen om een idee te krijgen van wie er geïnteresseerd zou kunnen zijn om op jouw evenement te spreken.

Experts benaderen

Onderzoekers, thought leaders en deskundigen worden steeds meer gevraagde sprekers. Als je experts wilt vinden die hun kennis met het publiek willen delen, zijn online gidsen een goede plek om je zoektocht te beginnen. Hier zijn een paar online directories die u kunt gebruiken om deskundigen te vinden: Expert Guide: Deze directory is gericht op professionals, maar het heeft ook een sectie voor niet-professionals die geïnteresseerd zijn in het delen van hun kennis. U kunt zoeken op expertisegebied, locatie, taal en andere factoren om u te helpen de juiste persoon voor uw evenement te vinden. Expert Spreker: Een andere directory gericht op professionals, deze directory heeft een doorzoekbare database van sprekers en experts van over de hele wereld. U kunt zoeken op locatie, taal en expertise om u te helpen de juiste persoon voor uw evenement te vinden.

Netwerk met andere organisaties en mensen in uw gemeenschap

Als je op zoek bent naar sprekers voor je volgende evenement, kan het nuttig zijn om na te denken over wie je kent. Als je organisaties in je gemeenschap kent of mensen uit het bedrijfsleven in je omgeving, kan het nuttig zijn om contact met hen op te nemen om te zien of zij sprekers kennen die geïnteresseerd kunnen zijn om op jouw evenement te spreken. U kunt ook uit te reiken naar mensen in uw gemeenschap die betrokken zijn bij een oorzaak die belangrijk is voor u, kunt u in staat zijn om uit te reiken naar hen en vragen of ze weten van een potentiële sprekers die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het spreken op uw evenement. Het kan ook nuttig zijn om contact op te nemen met andere organisaties in je omgeving die evenementen organiseren, zoals musea, bibliotheken, kunstgalerijen en andere maatschappelijke organisaties. Dit soort organisaties kent misschien al sprekers die geïnteresseerd kunnen zijn in samenwerking aan een gemeenschapsproject.

Conferentie zoeken naar sprekers en organisatoren

Als u op zoek bent naar een conferentie om sprekers te vinden voor uw volgende evenement, kunt u overwegen om dezelfde conferentie bij te wonen als uw sprekers. Dit kan een geweldige manier zijn om potentiële sprekers voor uw evenement te ontmoeten. U kunt ook contact opnemen met de organisatoren van de conferentie om te zien of zij potentiële sprekers kennen die geïnteresseerd kunnen zijn in samenwerking met uw organisatie op uw volgende evenement. U kunt ook gebruik maken van conferentiegidsen om te zoeken naar potentiële sprekers op conferenties die relevant zijn voor uw evenement. Conferentiegidsen zijn vergelijkbaar met online gidsen, maar ze richten zich vaak meer op conferenties en evenementen die in uw omgeving plaatsvinden. U kunt conferentiegidsen gebruiken om potentiële sprekers in uw omgeving te vinden, maar ook sprekers van over de hele wereld die relevant zijn voor uw evenement.

Gebruik een handelsbeurs of festival als een kans om sprekers te vinden.

Een laatste tip voor het vinden van sprekers voor uw volgende evenement is om een beurs of festival te gebruiken als een gelegenheid om sprekers te vinden. Beurzen en festivals hebben vaak een mix van verschillende soorten evenementen: sommige met betrekking tot het bedrijfsleven, sommige met betrekking tot de academische wereld, of sommige met betrekking tot kunst, bijvoorbeeld. Dit soort evenementen kan vaak een verscheidenheid van verschillende soorten sprekers, met inbegrip van deskundigen op gebieden die verband houden met uw evenement. Als u een handelsbeurs of festival in uw omgeving bijwoont, kunt u overwegen de website van het evenement te bezoeken om te zien of ze een evenementenkalender hebben met aanstaande evenementen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.