Categorie├źn
Bedrijfsdienst

Het belang van een organisatieadviseur

Organisatieadviseur

 

 

 

 

 

Het kan nuttig zijn om een organisatie te zien als een spel. In dit spel zijn er regels. Veel regels. Sommige mensen spelen volgens de regels, de meesten niet, en als ze dat wel doen, zijn er problemen. Regels kunnen heel moeilijk uit te vogelen zijn. Maar dat is nu eenmaal de aard van het spel. Er kan veel gebeuren en je moet een strategie hebben. Mijn vrienden en ik zijn dit weekend naar een basketbalwedstrijd in het Barclays Center in Brooklyn geweest. Het was een geweldige wedstrijd. De gesprekken kunnen dramatisch, gepassioneerd en zinloos zijn. De arena was vol energie. En toch, na deze energieke wedstrijd, leek het erop dat er echt heel weinig was bereikt, veel minder algemeen bereikt of iets van betekenis dat een verschil zou maken.

Op een vergelijkbare manier moet een bedrijf een visie en een strategie hebben om succesvol te zijn. Een persoon of een team moet zijn bedrijf (re)organiseren, alle opties en strategie├źn voor een verandering in zijn bedrijf overwegen en het is normaal dat er fouten, vergissingen zullen zijn. Maar het is belangrijk om elke stap langs de weg te overwegen. Een organisatieadviseur zou de expert van binnenuit moeten zijn en een totaalbeeld van de organisatie moeten kunnen schetsen. De consultant kan aanwijzen waar er problemen zijn en uw organisatie in de juiste richting sturen.

Als een bedrijf of onderneming geen strategie heeft, zal het niet in staat zijn op de markt te concurreren (wat het belangrijkste doel van de organisatie is). Een goede strategie is een manier om concurrerend te worden. De strategie kan ook gaan over het leveren van diensten aan klanten en proberen om hier winst uit te halen. Het vinden van kansen om te slagen is een leuk perspectief en spel. Een consultant kan u voorzien van een startremedie die uw organisatie ten goede zal komen. Dus wat de redenen ook zijn, als u wilt dat uw organisatie productiever en effectiever wordt, dan zult u de rol van een organisatieadviseur moeten overwegen als u besluit de status quo voort te zetten.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.