Categorieën
Bedrijfsdienst

e tweedehandswinkel

Tweedehands Utrecht

 

Wij runnen een tweedehandswinkel in Utrecht. waar wij gebruikte goederen inkopen. De vraag naar tweedehands goederen is altijd groot. Maar sommige mensen beweren nog steeds dat als je gebruikte artikelen koopt, het veiliger is om nieuwe te kopen om negatieve effecten van schadelijke chemicaliën te voorkomen. Als betrokken milieuactivist, en ik ben niet bereid mijn standpunt te wijzigen, ben ik ervan overtuigd dat de tweedehandsmarkt op sommige plaatsen zelfs beter kan zijn dan die van nieuw.

Als ik nieuw koop is dat gewoon omdat ik ze mag kopen en er is geen garantie dat een tweedehands leverancier dat niet kan verbergen. De kans is ook veel groter dat je er thuis verantwoordelijk voor bent (d.w.z. als je echt weet waar je spullen vandaan komen en hoe ze gebruikt zijn, dan vraag je je waarschijnlijk af ze schoon te houden en daarom heb je ze aan de tweedehandswinkel in Steenbergen gegeven). We weten allemaal uit eerste hand dat, welk merk wasmachine we ook kopen, er een zekere schade aan goederen ontstaat wanneer deze voor het eerst gebruikt zijn, maar tweedehands is zonder enige garantie. Als je met goederen omgaat, weet je uit eerste hand dat zo’n machine goed voor je is, nietwaar? Ik herinner me de tijd toen ik terugkwam van een reis naar Afrika en ik uitkeek naar de artikelen die ik van de reis had, vooral omdat ik niet genoeg goederen had om te kopen toen ik daar was. Wat ik me niet realiseerde is dat er nog zakken van mijn goed thuis waren.

Op de terugweg was het een genoegen om een aantal spullen te ontdekken die ik zelf had geschreven. Het was het positieve gevoel dat je nog meer spullen kunt redden die je niet eens hebt kunnen kopen. Ik realiseerde me dat ik dingen heb die niet weggegooid hoeven te worden. Veel meer dan een gelukkig gevoel is het wanneer je merkt dat je niet de enige bent die begaan is met het milieu. Zo zie je maar, zelfs de grote bedrijven voelen de stress op de weg van de groene crisis. En dus dragen wij nu onze compacte fluorescerende en één-game systemen in het werk.

Zelfs klein als ik weet dat ik nieuwe zal kopen wanneer ik daartoe in staat ben, wil ik me niet bezighouden met tweedehands kleding en accessoires. Het was de beslissing die de tweedehandswinkel in Steenbergen in rep en roer heeft gebracht bij de meeste van mijn vrienden, en om eerlijk te zijn begrijp ik hun hypothese over een kort leven van het goede. En natuurlijk probeer ik vanuit mijn authenticiteit rust te vinden: ook wanneer ik in de buurt ben van iemand die zich moe voelt van zijn comfortabele of oude kleren van de tweedehandsmarkt, voel ik me met mezelf bezig. En als ik daarmee bezig ben en me niet gefocust voel op de milieuproblematiek, denk ik dat het voor mij meer dan goed kan zijn.

Mijn tweede gedachte is dat hetzelfde geldt voor uw tweedehandswinkel in steenbergen in de echte zin van het woord. Wanneer was de laatste keer, dat u winstgevende maten uitdeelde voor een tweedehandswinkel in Steenbergen? Misschien was het met een ruilbeurs en een klant. Misschien bent u zo geïnteresseerd om anderen te leren voor spullen te zorgen die voor uzelf tweede keus zijn? Is dat uw interesse omzetten in een echte baan?

Toen ik nog een kind was in de tabs, behoorde ik tijdens mijn studietijd een tijdlang tot de doelgroep. Wat mijn keuze heeft beïnvloed is nogal voor de hand liggend, ik ben al gekleed met onze oude spullen en geef gewoon terug wat je uit de winkel hebt meegenomen. Het is in ieder geval gemakkelijk voor ons om te maken en duidelijk als het kleine item dat je neemt wordt genomen, zou de winkelcentrum eigenaar vaak zeggen: Ik heb geen geld om een scanner te maken als je datgene neemt dat niet zo duur is. Die momenten lagen voor het oprapen. Ik dacht dat het me zou hebben geïrriteerd als ik er een zou kiezen voor een redelijke maatregel, maar in mijn achterhoofd had ik er geen idee van dat al mijn grondstoffen van die tijd al zouden worden gebruikt.

Hoe zit het met u? Hoe lang hebben uw kinderen al gezien hoe wat ze meenemen, verkocht wordt in de tweedehandswinkel? Gaan ze het missen om de oude dingen te zien in plaats van de nieuwe?

 

LEES MEER : 

Tweedehands artikelen

Goedkope woondecoratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.