Categorieën
Bedrijfsdienst

De rol van de bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist

 

 

 

 

De rol van de bedrijfsjurist is zeer belangrijk. Het is belangrijk dat een bedrijfsjurist de juiste “contractvoorwaarden” kent, b.v. omvang, locatie, aggregatie en waardering van verplichtingen, kredietrisico, convenanten, incentives, enz. Zij moeten ook op de hoogte blijven van alle bestaande staats- en federale verordeningen. Tenslotte moeten zij belangrijk economisch onderzoek en analyses beschikbaar houden.

De twee gebieden die in de rest van dit artikel zullen worden behandeld, zijn corporate governance en het gebruik van transacties buiten de balans om.

Corporate governance, in juridische termen, is “het systeem van checks and balances dat ervoor zorgt dat zaken ethisch moeten worden gedaan”. Met andere woorden, een bedrijfsjurist is essentieel om een goede regulering en toezicht te handhaven, zodat alle wettelijke en boekhoudkundige wetten en regels worden gevolgd.

Als zodanig bevelen wij in de meeste gevallen alleen goedkope, direct beschikbare, consumentvriendelijke advocatenkantoren aan. Veel bedrijven vragen om een gratis proefperiode, zodat zij de reputatie en diepgang kunnen bevestigen van de advocaten die de juridische zaken van het bedrijf zullen behandelen. Hoewel er uitzonderingen zijn, beveel ik gewoonlijk onafhankelijke advocaten aan die aanzienlijk minder aanrekenen dan hun concurrenten. Aan de andere kant kunnen sommige bedrijven met een kleine diameter hun reputatie schaden en het een uitdaging vinden om een bedrijfsadvocaat aan te houden of een hoge vergoeding voor dergelijke diensten te betalen.

De andere vraag ligt in een juridische transactie. Gewoonlijk kapitaliseert een bedrijf de daghandel indien er een deal-specifieke koop-verkoop overeenkomst is. Andere advocatenkantoren staan hun cliënten in speciale gevallen toe om naar de beurs te gaan. Deze kosten kunnen relatief hoog zijn omdat het resultaat van een deal een publieke inspraak is en de kosten van de openbaar gemaakte informatie dus vaak 10 of 20 groot zijn. Dergelijke marktgebast bepalen de multiples van CRV (corporate debt obligations) of PVA (public trading at market value), en bepalen of er rapportageproblemen zijn of niet. Niet alle dergelijke openbare transacties worden ethisch beheerd.

Hoewel het inschrijven voor gratis datumrisico/risicobeheer soms uitmondt in ongecontroleerde juridische uitgaven, is het belangrijk een firma te kiezen die zich bewust is van de kosten. Kosten is niet het enige criterium te vinden. Bedrijfsjuristen of accountants die de juiste pasvorm hebben en aan de eis voldoen dat zij de relevante transactiedynamiek begrijpen, zullen bij alle soorten transacties resultaten leveren tegen de laagst mogelijke kosten.

Bovendien nemen CIO’s soms hun toevlucht tot of profiteren zij van de verkoop van hun rechten op distributiekola aan kostenverlagende diensten om hoge kortingen in contanten terug te krijgen. Candor VertrouwelijkDit NIET laten doen. Als de transactie eenmaal is afgerond, kan de deal worden behandeld als een beëindigingsovereenkomst en mogelijk niet worden nagekomen. Als u een van de partijen bent die bij een dergelijke deal betrokken zijn, zult u een beëindiging van de terugbetalingsperiode wensen ( veronderstel een “deal breaker”).

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.