Categorieën
Bedrijfsdienst

De beste manier om samen te werken

Samenwerken met collega's

 

 

 

 

 

 

Doe alsjeblieft mee! Dit is een eenvoudige blogpost over samenwerking met peers, maar je moet van de gelegenheid gebruik maken om je eigen ervaringen over het onderwerp te delen. Dit zal mij helpen mijn eigen reflecties over het onderwerp te verbeteren.

Het ding is dat het niet altijd gemakkelijk is om samen te werken. Je kunt een verlegen persoon zijn en het kan nog moeilijker zijn. Soms voelt het alsof je bij de laatste stap in het project wordt gegooid. Een ander probleem is dat je het nut niet inziet om met anderen samen te werken omdat het geen toegevoegde waarde heeft voor het hele resultaat. Wel, beide zijn waar! Dus, probeer deze tips op je weg naar de juiste manier om goed met anderen samen te werken.

Onderhandel niet om te onderhandelen – zelfs niet als het om een definitieve beslissing over een project gaat. Dit is een zeer standaardregel in de vrijwilligerswereld. Toch voel je je steeds minder mondig als je met anderen aan het onderhandelen bent. Er zijn twee mogelijke situaties: ofwel ben je op dat moment volledig betrouwbaar en consequent, ofwel lijkt de andere partij degene die over alle onderwerpen de beslissing kan nemen. In beide situaties is het een voordeel om je collega’s te steunen.

Effectief samenwerken- Misschien werkt u altijd heel goed samen met uw collega’s en wilt u blijven samenwerken. U wilt geen compromissen sluiten en nieuwe vrienden maken. Of u bent goed in wat u doet en wilt niet toegeven aan de 9-tot-5-trend (hoewel dit waarschijnlijk een uitzondering is). In ieder geval moet je met een ander samenwerken. Je kunt gemakkelijk beste vrienden maken! Dit is het punt waar de dingen lastig worden.

Groepsgewijs oud worden is geen geheim- bestaat al heel lang. En veel mensen hebben geaccepteerd dat de hoeveelheid vriendschappen langzaam groeit. De organisaties willen geen vriendschap ontwikkelen met vrijwilligers of ze willen dat vrijwilligers stoppen. Je kunt het gemakkelijk zien aan de debatten: degene die als eerste heel openlijk over zichzelf praat, heeft geen vertrouwen in andere partijen. Je moet dus intern en internationaal gaan netwerken.

Er is geen enkele manier om tot een besluit te komen. Anders is geen van onze acties tevergeefs. Je kunt anderen niet zomaar overtuigen om op jouw manier te beslissen. Je moet veel praten en veel vragen stellen voordat je een goede beslissing kunt nemen. Dit kan enige tijd duren.

Maar deze keer moet u, zodra u een consensus hebt bereikt over de beste en meest efficiënte oplossing, de andere partijen wat ruimte geven om de gevonden oplossing enigszins aan te passen. Desalniettemin moet u erin slagen om hen wat speling te geven.

De meeste mensen en organisaties willen in teamverband werken en een speciale manier van samenwerken in groepen staat bekend als “teambuilding”. Je mag dan een spetterende lunch hebben, en aan het eind van de dag even diep ademhalen, dan… niet meer! Een gezonde rivaliteit is meer dan genoeg om de teamgeest af te remmen!

Je moet ook samenwerken met de mensen op de verschillende lijnen van het project. Zelfs als je deel uitmaakt van het hoofdteam, maken jij en de andere projectleden meestal deel uit van speciale taakgroepen. Je moet de keuze maken om samen te werken en ondersteunend te zijn aan de andere groepen op het project. Je zult hier heel goed over moeten nadenken en denken als een baas.

U moet denken als een divisiemanager en grote stimulansen hebben in de verwezenlijkingen van het project.

Plan een goede mix van projecten – probeer er één te kiezen voor elk personeelslid: laat hen “uitwijken” naar de andere projecten en probeer de last te spreiden. Dit is belangrijk, zelfs als u geen vraag voor de actie hebt gesteld. Er is een groot geheim aan dit project.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.