Categorieën
Bedrijfsdienst

CO2 nu

Biologische verpakkingen

 

 

 

 

 

 

<|We verwachten nu dat in 85% van de bioverpakkingen nieuwe materialen met biologisch afbreekbaar materiaal zullen worden geproduceerd, wat een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot in het groeiland van het project. Er zijn echter uitgebreide problemen in verband met de productie, distributie, verdediging en afbraak van bioplastic.|>QA@C

Het bio-composiet wordt vervaardigd door hydrogenering van een belangrijke polymeerprecursor, namelijk carboxymethylcellulose (CMC).

Carbonylvezel maakt slechts 1% uit van het moleculaire gewicht van koolstof in CMC en is dus alleen oplosbaar met waterstof.

Door de hydrogenering van CMC is de kleur van de resulterende composiet goed zichtbaar in de omgekeerde toepassingen. DMFC Vanilline is ook gebruikt als een organische kleurstof voor groene en zwarte kleuring, maar deze wordt tijdens het proces door warmte verwijderd.

Groene vezels bevatten een hoog koolstofgehalte in vergelijking met de fossiele andere vezels zoals lignocellulose. Ook al kunnen zich bij een betrekkelijk hoog koolstofgehalte uitzonderlijke variaties in de kwaliteit van de kleur voordoen, toch wordt verwacht dat de gehalten altijd laag blijven wanneer de kleurstof en andere onzuiverheden worden verwijderd.

Efficiënt en goedkoop materiaal. Geen langdurig fermentatieproces nodig om kooldioxide vrij te maken. Het productieproces is milieuvriendelijk en vereist alleen de aanwezigheid van vocht. Heeft een hoge thermische stabiliteit en zorgt voor een lange opbrengst van plastic.

<|>Biopakken

Bioplastische hars is een groep van variëteiten die polymeren bevatten die gehydrateerd en gezuiverd zijn door middel van een warmtebehandeling en/of een chemische reactie.

Verschillende hydrosferen (“mesoporiën”) worden in het hars ingebracht; de vorming van de hydrosfeer is in eerdere delen van dit document uitgelegd.

De hydrosfeer werd geabsorbeerd door de cellulose schimmel, waarbij water (N02) en hydroxylgroepen werden overgedragen tussen de bioplastic en de micro-omgeving.

<|>Biopackaging en/of Bio-Linoleum worden beide gebruikt voor de polymerisatie van cellulose of aanverwante producten.

Er worden verschillende procédés toegepast (zie hieronder) en de resulterende vellen of stenen worden gezandstraald om de plantaardige eiwitten en niet-vezels te verwijderen. Vervolgens worden ze gewassen en behandeld met oplosbare (heldere) en onoplosbare (bruine) kleurstoffen.

<|>Behandelde cellulose wordt gewoonlijk gebruikt als verpakking/bsw en is hetzij een in de maalindustrie ontwikkeld materiaal, hetzij een samengesteld product dat levende vezels bevat.

Over het algemeen is het cellulose die gekleurd is met manipulatealin, een oplossing van anti-tumormiddelen die samen met vitamine A aan de mens wordt toegediend.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.