Categorieën
Bedrijfsdienst

Advocaten en juristen

Advocaat Rotterdam

Een advocaat kan worden beschouwd als een specialist op een specifiek gebied van het recht, bekend als een specialisatie. Specialisten zullen vaak werkzaam zijn op hun gebied van specialisatie, zodat zij een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van het recht waarin zij gespecialiseerd zijn. Er zijn echter talrijke auteurs die over verschillende rechtsgebieden hebben geschreven.

In de wereld van vandaag zijn er natuurlijk meer advocaten dan er juristen zijn. Als gevolg daarvan zitten niet alle advocaten in één cabine in een kantoorgebouw. Advocaten zijn vaak grotendeels zelfstandig, werken op hun eigen uren en verrichten hun eigen zinvolle werk, waarbij zij hun eigen verplichtingen nakomen en hun eigen doelen nastreven.

Om deze redenen zijn er veel meer advocaten dan andere soorten beroepsbeoefenaren. Zelfstandige advocaten worden “vrije agenten” genoemd. Zij kunnen zowel in hun huidige functie als buiten hun huidige werkgever hun eigen voeding nastreven, afhankelijk van het oorspronkelijke contract dat zij met hun werkgever hebben gesloten.

Advocaten die geen eigen bedrijf hebben, of die adviseur zijn in plaats van een eigen bedrijf te leiden, zullen vaak advocaten inhuren als onderdeel van hun bedrijfsstrategie.

Sommige grote advocatenkantoren en juridische afdelingen bestaan uit een select aantal advocaten. Deze advocaten zijn gewoonlijk zogenaamde “partners”. De partners beschermen elkaars belangen door af te spreken zaken te bespreken op een “need to know basis”. Samenwerken met partners is meestal niet effectief zoals in het geval van “Boutons”, die ofwel echt zijn of doen alsof, en wier belang het is om, schijnbaar, hun eigen werk te doen en geen specifieke verplichtingen aan te gaan, gewoon “rond te spelen” met partners zonder te voorzien in hun eigen verplichtingen en aansprakelijkheden.

Andere advocaten binnen een bepaald kantoor of een gelieerd kantoor kunnen bekend staan als rechtstreeks in dienst, en zouden hun eigen loon betalen en zich niet in een tekenverhouding bevinden. Dergelijke advocaten kunnen advies verstrekken aan “olate” partners en hun zaken behartigen op onafhankelijke basis, dan wel op uurbasis of per zaak, hetgeen niet passend zou zijn voor een advocaat die op basis van een vast dienstverband werkzaam is.

Advocaten in privé-praktijken kunnen zelfstandigen zijn, of zij kunnen freelancers zijn. Deze laatste situatie biedt minder werkzekerheid, maar dergelijke advocaten hebben wellicht meer ondernemingskansen, waarbij zij onafhankelijk van de behoefte van hun werkgever aan consultancydiensten kunnen handelen, in die zin dat zij hun cliënten naar een professionele bedrijfsarts kunnen brengen om aan hun professionele eisen te voldoen.

Er zijn talrijke specialisaties in het recht waaruit een advocaat kan kiezen. Veel advocaten zullen zich specialiseren in één bepaald gebied, en slechts een bepaalde geografische regio bedienen. Als decentralisatie echter agressief is, en men van mening is dat er meer is in de carrière van een advocaat, dan kan het geen kwaad om meer dan één specialisatie na te streven, of om aan meer dan één kant van een geschil te werken, zoals in het geval van openbare procesadvocaten.

Zeker elke advocaat moet meer leren over de advocatuur, zodat een fusie tussen zijn achtergrond in de sociale. Juridische kennis zal ervoor zorgen dat een advocaat bekwaam kan optreden bij het aanvechten en verdedigen, waarbij bekwaam en goed geïnformeerd zijn de kans op succes vergroot.

 

LEES MEER :

Familierecht advocaat Rotterdam

Strafrecht advocaat Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.