Categorieën
Bedrijfsdienst

Advies en Consulting

Sales consultancy

 

Veel mensen associëren “consulting” met de zware straffen die een entertainer op het podium kan oplopen wanneer hij met een klant werkt. Maar als u dieper kijkt, is het inhuren van een consultant om uw bedrijf bij te staan een investering in het toekomstige succes van uw bedrijf.

Als men er niet in slaagt de juiste zakelijke afspraken te maken, kan een consulting-regeling slecht zijn, maar in diezelfde mislukking kan men zich ook in bochten wringen om bijvoorbeeld Google-ondergang te zijn. Als een meer geschikte organisatiemethode kan consulting een sleutelrol spelen in de ondersteuning van uw bedrijf en uw gebieden. Of het kan ook de kracht zijn waarmee u zo gewend bent om te gaan dat het voor u zo vervelend kan zijn om over te stappen.

Neem bijvoorbeeld deze situatie. Een organisatie heeft processen opgezet die bijhouden wat zij doet en zij komt in een verouderd datasysteem terecht. Elke bedrijfseigenaar wil zijn middelen beschermen door duidelijk en precies te zijn. Mensen om kosten te besparen denken dat ze dat niet kunnen zonder een consultant.

Traditioneel beginnen consultants het proces door hun beschaving en denken bedrijven dat het een toegewijd leven van hun kant is. Als het echter een kwestie van tijd en geld is om het beter te doen, kunnen consultants een beter alternatief bieden. Veel bedrijven die hun diensten aanbieden als trainer, consultant, en soms, een business process outsourcing provider voor hun organisaties, zijn kleiner en meer gefocust, flexibeler, en meer kosteneffectief. Consulting zou een doeltreffende oplossing kunnen zijn, wanneer rekening wordt gehouden met de eisen van de klant, de financiële structuur, of zelfs het verplaatsen van het beheer van het bedrijf naar de computers.

Consultants zijn de operationele experts, de mensen die mannen en vrouwen de tijd en moeite kunnen geven die nodig is. Consulting diensten zoals interim hulp of consultancy is slechts het topje van het buffet. Een scherpe Six Sigma organisatie bespaart geld, tijd en energie voor hun aanvragers, het leveren van resultaten en het oplossen van problemen. Bedrijven die een consulting dienst implementeren maken cruciale beslissingen zoals het inhuren van de beste en meest efficiënte individuen met behulp van zowel jarenlange praktijkervaring en Six Sigma training en Six Sigma opleiding in het proces. Consultants kunnen trends pushen, controle en begeleiding bieden op een specifiek bedrijfsproces en mogelijk kleinere bedrijven aantrekken die dingen hebben geprobeerd en blijven proberen die hun bedrijf kolonelinaten, de fuelrented, niet altijd succesvol zijn geweest.

Er zijn veel consultants in de bedrijfswereld. Van oudsher is de traditionele, voorwaardelijke en vaste consultant de norm. Die bescheiden consultants rekenen mensen ergens tussen de $500 en $7000 per uur voor hun diensten. Eind jaren ’90 richtte ik een bedrijf op dat zich specialiseerde in advieswerk voor zowel grote bedrijven als kleine platenmaatschappijen. Het eerste adviesbureau dat we oprichtten heette Average Consulting.

We hebben een nieuw facet van consulting geanalyseerd: HR-consulting. HR-consulting is geen dienst die het gemiddelde kleine bedrijf wil of nodig heeft. En veel bedrijven die wel over een bescheiden HR afdeling beschikten, gingen er in snik vandoor nadat ze de kosten zagen van extra arbeidsaanpassing elke dag dat een bedrijf bezig was met hun, vaak zeer tijdrovende, baan. Veel bedrijven hadden anderen opgeleid en bekwaamd, maar wisten dat zij niet over de nodige cijfers beschikten om de aanpassing van hun werknemersloon te rechtvaardigen. Sommigen hadden het geprobeerd en dachten dat hun rapporten voor verbetering vatbaar waren, maar wilden zich niet met dat gedoe bezighouden, anderen vertrouwden hun werknemers niet om een goed rapport op te stellen, of überhaupt een rapport op te stellen. Anderen gingen naar hun HR-consultants en konden niet geloven wat zij bedachten of onder woorden brachten, konden bereiken. Weer anderen wilden een plan maken om de meeste van hun problemen op te lossen, maar wisten gewoon niet hoe ze de resultaten in zo’n plan konden implementeren zonder de bank te breken.

 

LEES MEER : 

Verandermanager 

Sales consultancy 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.